وبسایت خبری کوردنیوزر،خبرها و رویدادهای ایران و جهان و مناطق کردنشین را در معرض دید بازدید کنندگان وکاربران محترم قرارمیدهد.ولازم به ذکراست وبسایت کوردنیوزکاملامستقل و وابسته به هیچ یک از جناحهای سیاسی نمیباشد. باتشکر مدیر وبسایت :علیرضاحسینی سقز
براي زندگي سالمتر به خود كمك كنيد
15 / 8 / 1391 ساعت 5:49 | بازدید : 5504 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

قدم اول: مواظب سلامتي خود باشيد.
قدم دوم: ورزش كنيد.
قدم سوم: رژيم غذايي را متعادل سازيد.
قدم چهارم: از بروز تصادفات جلوگيري نماييد.
قدم پنجم: خويشتن را از نظر ذهني و مغزي هوشيار نگه داريد.

شامل:

مواظب معاينات ساليانه پزشكي (چك آپ) باشيد

معاينات منظم پزشكي

مصون سازی

فشار خون را اندازه بگيريد

عكسبرداري از نظر سرطان كولون

بازبيني كامل پوست

عادت را ترك كنيد

آزمايش منظم سينه

ورزش كنيد و آن را كم اهميت ندانيد

كشيدن دست و پا و بدن بنيه را تقويت نموده و در به وجود آوردن آن سهم دارد

 

|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


سكته مغزي
15 / 8 / 1391 ساعت 5:49 | بازدید : 6372 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

اصطلاح‌ «سكته‌ مغزي‌» وضعيتي‌ را توصيف‌ مي‌كند كه‌ در آن‌، جريان‌ خون‌ يك‌ قسمت‌ از مغز در اثر يك‌ لخته‌ خوني‌ يا يك‌ رگ‌ خوني‌ پاره‌ شده‌، به‌طور ناگهاني‌ و جدي‌ مختل‌ مي‌شود. انتقال‌ سريع‌ بيمار به‌ بيمارستان‌ بسيار حياتي‌ است‌. اگر سكته‌ مغزي‌ به‌ دليل‌ لخته‌ روي‌ داده‌ باشد، مي‌توان‌ با دادن‌ دارو، وسعت‌ صدمه‌ مغزي‌ را محدود و روند بهبود را سريع‌تر كرد. سكته‌ مغزي‌ به‌طور شايع‌تر در سنين‌ بالا و نيز در افرادي‌ كه‌ دچار فشار خون‌ بالا يا برخي‌ ديگر اختلالات‌ گردش‌ خون‌ هستند، رخ‌ مي‌دهد. آثار سكته‌ مغزي‌ وابسته‌ به‌ حجم‌ و بخشي‌ از مغز است‌ كه‌ دچار آسيب‌ شده‌ است‌. در برخي‌ موارد، اين‌ وضعيت‌ مي‌تواند كشنده‌ باشد؛ با اين‌ حال‌، اكثر افراد پس‌ از سكته‌ مغزي‌، به‌طور كامل‌ بهبود پيدا مي‌كنند.

تشخيص‌

ممكن‌ است‌ موارد زير وجود داشته‌ باشند:
مشكلاتي‌ در تكلم‌ و بلع‌
اگر از بيمار بخواهيد كه‌ دندان‌هاي‌ خود را نشان‌ دهد، تنها يك‌ طرف‌ صورت‌ حركت‌ خواهد كرد و يا حركت‌ (دوطرف‌) يكسان‌ نيست‌.
از دست‌ دادن‌ قدرت‌ يا حركت‌ در اندام‌ها
سردرد شديد و ناگهاني‌
وضعيت‌ ذهني‌ منگ‌ و هيجان‌زده‌ كه‌ مي‌تواند با مستي‌ اشتباه‌ گرفته‌ شود.
از دست‌ رفتن‌ هوشياري‌ به‌طور ناگهاني‌ يا تدريجي‌

اين‌ مبحث‌ را هم‌ ببينيد:

اقدامات‌ نجات‌دهنده‌ حيات‌

اهداف: باز نگه‌ داشتن‌ راه‌ تنفسي‌
فراهم‌ كردن‌ شرايط‌ انتقال‌ فوري‌ بيمار به‌ بيمارستان‌

هشدار: اگر بيمار بي‌هوش‌ است‌، راه‌ تنفسي‌ را باز و تنفس‌ را كنترل‌ كنيد؛ آماده‌ باشيد تا در صورت‌ لزوم‌، احياي‌ تنفسي‌ و ماساژ قفسه‌ سينه‌ را آغاز كنيد (مبحث‌ « اقدامات‌ نجات‌دهنده‌ حيات‌ » را ببينيد). اگر بيمار نفس‌ مي‌كشد، وي‌ را در وضعيت‌ بهبود قرار دهيد. با مركز اورژانس‌ تماس‌ بگيريد و آمبولانس‌ درخواست‌ كنيد. تا زمان‌ رسيدن‌ نيروهاي‌ امداد پزشكي‌، علايم‌ حياتي‌ (سطح‌ پاسخ‌دهي‌، نبض‌ و تنفس‌) را كنترل‌ و ثبت‌ كنيد.

احتياط:

چيزي‌ براي‌ خوردن‌ يا نوشيدن‌ به‌ بيمار ندهيد چون‌ سكته‌ مغزي‌ مي‌تواند عمل‌ بلع‌ را با مشكل‌ روبه‌رو كند.

اگر بيمار هوشيار است‌، به‌ او كمك‌ كنيد تا دراز بكشد به‌ طوري‌ كه‌ سر و شانه‌هايش‌ مختصري‌ بالاتر از تنه‌، روي‌ چيزي‌ تكيه‌ كند. سر او را به‌ سمت‌ مبتلا خم‌ كنيد و يك‌ حوله‌ روي‌ شانه‌ او قرار دهيد تا هرگونه‌ ترشحي‌ را جذب‌ كند. با مركز اورژانس‌ تماس‌ بگيريد و آمبولانس‌ درخواست‌ كنيد.

هر لباسي‌ را كه‌ ممكن‌ است‌ تنفس‌ بيمار را دچار اختلال‌ كند، شل‌ كنيد. همچنان‌ به‌ بيمار اطمينان‌ خاطر بدهيد. علايم‌ حياتي‌ (سطح‌ پاسخ‌دهي‌، نبض‌ و تنفس‌) را تا رسيدن‌ نيروهاي‌ امداد پزشكي‌، كنترل‌ و ثبت‌ كنيد.

 

 

|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


سردرد
15 / 8 / 1391 ساعت 5:49 | بازدید : 6055 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

سردرد يكي از شايعترين مشكلات روزمره بشر در قرن بيستم است به گونه اي كه در بسياري از مواقع افراد را مجبور مي كند تا در اسرع وقت به پزشك مراجعه كنند . با وجود آنكه دانشمندان هنوز به طور كامل بعلت اصلي اين بيماري پي نبرده اند ، اما محققان در پيدا كردن راه حل موثري در جهت درمان و كاهش اثرات آن گامهاي موثري برداشته اند .
قسمت‌اعظمي ازاين سردردها ، سردردهاي تنشي، ميگرن وسردردهاي خوشه‌اي، به يك سري پيام دهنده‌اي شيميايي ناپايدار‌ كه ما آنها را پيام‌آورهاي عصبي مي ناميم، مربوط مي‌شود.

سردرهاي تنشي :
اين نوع سردرد ها را كه بسيار شايع نيز هستند ، سردردهاي تنشي يا هيجاني هم مي‌نامند و با وجود آن كه محققان هنوز نتوانسته اند رابطه مستقيمي بين استرس و بروز اين نوع سردردها بيابند ، اما همچنان معتقدند كه اين سردردها از كار زياد و تنشهاي هيجاني ناشي‌مي‌شوندكه بيشتر مواقع ناحيه پس سري راگرفتارمي كند . سردردهاي تنشي، هم به شكل پراكنده و نامنظم بروز مي‌كنندوهم‌به شكل مزمن‌وحاد گريبان افراد را مي‌گيرد،طوري كه شخص درطول يك ماه ممكن است 5 روز با اين سردرد دست و پنجه نرم كند .
فرد مبتلا دردرا مثل يك فشار سبك و در عين حال ملايم احساس كرده، سنگيني و به هم فشردگي از دو طرف سر عارض مي شود. اين درد مي‌تواند 30 دقيقه تا 7 روز ادامه داشته باشد . براي درمان سردردهاي پراكنده و نامنظم معمولاً مي‌توان از قرص هاي مسكن استفاده كرد. علاوه بر آن، سرد و گرم كردن پيشاني به كمك يك حوله يا ماساژ آرام شقيقه و گيجگاه مي تواند تاثير بسزايي در تسكين اين نوع سردرد داشته باشد .

سردردهاي خوشه اي :
اين نوع سردردها ، شديدترين و دردناكترين درد را به همراه داشته ، در عين حال كمتر از همه در ميان مردم شايع هستند. از هر 10 فرد بيمار، 9 نفرشان مرد است كه اغلب سيگاري هاي قهار و دايم الخمر در زمره اين گروه قراردارند .
سردردهاي خوشه اي به صورت گروهي حمله كرده ، معمولاً درد هر روز در يك ساعت معين بروز مي كند و ممكن است روزها ، هفته ها يا حتي ماهها طول بكشد . در نهايت هم اين امكان وجود دارد كه پس از بهبودي نسبي ، درد ماهها يا سالها به سراغ فرد نيايد و او فكر كند كه كاملاً خوب شده است .
در هنگام شروع حمله ، دردي شديد و كشنده در يك طرف سر احساس مي شود . ضمن آن كه ممكن است آبريزش بيني و چشم از همان طرف سر كه درد در آن نقطه ريشه دوانده ، آغاز شود . گاهي اوقات استنشاق اكسيژن خالص در مرحله اول بروز سردرد ، ممكن است درد را متوقف كند . برخي افراد با استفاده از داروهاي بي حسي موضعي از راه بيني، يا مصرف داروهاي (( سوما تريپتان )) سعي مي كنند درد را كمتر احساس كنند . داروهايي نظير اركوتامين و وراپاميل مي توانند بروز اين نوع سردردها نيز جلوگيري كنند . هنگامي كه به اين نوع سردرد مبتلا شديد ، سيگار نكشيد و از انجام فعاليت هاي تنش زا خودداري كنيد.

ميگرن :
به سردرهاي شديد ميگرن مي گويند. ميگرن سردرد شديد و گذرايي است كه گاه در يك قسمت سر پديد مي آيد . به اين علت آن را ميگرن مي‌گويند كه معني‌اش درزبان يوناني (( نيمه سر )) است. به طور معمول سردرهاي ميگرني با يك دوره مقدماتي آغاز مي شود كه طي آن شخص به شيوه غيرعادي احساس خستگي وكسالت مي‌كند. به دنبال اين حالت ، تهوع ، استفراغ، اختلالات بينايي و اغلب بيزاري از نور (ترس از نور) به وجود مي آيد .
اين دوره مقدماتي ممكن است چند دقيقه تا چند ساعت طول بكشد و متعاقب آن سردرد بروز مي‌كند . امكان دارد سردرد به اشكال گوناگون ظاهر شود و در يك فرد هر جمله با ديگري متفاوت باشد . با اين حال به مرور زمان بيماران مي توانندنوع سردرد را از روي علايم مقدماتي پيش بيني كنند. دردي كه با ميگرن همراه است به خاطر تعبير غلط مغز از سيگنالهاست وربطي به اوضاع اتساع رگها ندارد. در حقيقت ، افراد مبتلابه ميگرن نمي‌توانند به خوبي در برابر محرك هاي طبيعي از قبيل نور ، صدا و حتي علايم درد واكنش نشان بدهند ، در نتيجه ميزان درد شدت مي يابد .
با اسكن مغز معلوم گرديد به هنگام بروز ميگرن ، فعاليت هاي ساقه مغز نيز غير طبيعي مي شود . ساقه مغز به ناحيه اي از مغز گفته مي شود كه كنترل واكنش هاي مربوط به گرسنگي و تنفس را برعهده دارد . اين ناحيه همانند فيلتر عمل مي‌كند و موجب مي شود افراد ، سيگنالهاي ناخواسته يا مزاحم مثل صداهاي اضافي را از خود دور كنند . هنگامي كه ساقه مغز خوب عمل نكند اين سيگنالها به سمت مغز هجوم مي برند و موجب پر شدن از بارهاي اضافي مي شوند . اين فرضيه اين امكان را به بيماران مي دهد تا از تجويزهاي خلاقانه پزشك معالج خود استفاده كند .
به نظر مي رسد داروهاي ضد تشنجي كه به منظور جلوگيري از حمله صرع ،‌توسط بيماران مبتلا به صرع مصرف مي شود ، مي تواند آن دسته از سلول هاي عصبي را كه موجب بروز ميگرن مي شود غير فعال كند.
طبق تحقيقات حدود 70 درصد بيماران مبتلا به ميگرن شديد ، از اين داروها استفاده مي كنند . داروهاي ضد تشنج عوارض جانبي مثل خستگي ، اضطراب و ريزش مو را به دنبال دارند . بنابراين بايد به دنبال داروهايي بود كه تنها بر روي ساقه مغز اثر بگذارند.

|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


دندانهاي عقل و مشکلات آنها
15 / 8 / 1391 ساعت 5:49 | بازدید : 5085 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

در دهان يک انسان بالغ ۳۲ دندان  وجود دارد ، چهار عدد از آنها که بعد از بقيه دندانها در آخر قوس هاي دنداني رويش مي يابند دندانهاي عقل ناميده مي شوند ، سن تقريبي شروع تشکيل آنها در استخوان فک ۹-۱۰ سالگي بوده ، تاج در ۱۴ سالگي کامل شده و در سالهاي آخر دوره نوجواني شروع به رويش در داخل استخوان نموده و بعد از ۱۶ سالگي در دهان ظاهر مي گردند . وجه تسميه اين دندان زمان رويش آنها به داخل حفره دهان است که مصادف با بلوغ فکري است . در طي رشد و تکامل فکين معمولاً جا براي رويش اين دندانها فراهم مي گردد . دندان عقل اگر درست و بجا رويش يابد ، مثل بقيه دندانها مفيد و مؤثر در سيستم جونده بوده و عليرغم تصور غلط عاميانه در اين موارد نبايد کشيده شوند .

دندانهاي عقل نهفته کدامند ؟

اگر فک متناسب با رويش دندان رشد کافي نداشته باشد و يا به عبارت ديگر با رشک فک جا براي رويش اين دندان فراهم نگردد و يا جهت و مسير رويش آنها غيرعادي باشد ، قادر به رويش نبوده و در استخوان نهفته باقي مي مانند .

تشخيص دندان نهفته در فک چگونه است ؟

دندانپزشکان با معاينه داخل دهان و با کمک راديوگرافي وجود دندانهاي عقل نهفته را تشخيص مي دهند.

دندان عقل نهفته اگر درآورده نشود چه عوارضي دارد ؟

دندانهاي نهفته مشکلات عديده اي را مي توانند در آينده ايجاد نمايند :

۱- عفونت لثه ؛ لثه پوشاننده دندان نهفته اي که تعدادي از آن به محيط دهان باز شده بطور مکرر دچار عفونت و التهاب شده و دردناک مي شود .

۲ - عفونت استخوان

۳ - آبسه و سلوليت : اگر عفونت لثه درمان نشود به استخوان رسيده و باعث تخريب دندان و استخوان مي گردد . اگر عفونت از استخوان بگذرد و به بافتهاي نرم گونه ، گردن ، حلق و زيرزبان سرايت کند ايجاد آبسه و يا تورم منتشر بافت نرم را که سلوليت ناميده مي شود ميکند که توأم با درد ، تب ، تورم ، قرمزي و مشکل دربازکردن دهان خواهد بود .

۴ - صدمه به دندان مجاور : دندان نهفته با فشار بر ريشه دندان مجاور ممکن است باعث تحليل ريشه آن شود .

۵ - ايجاد کيست ؛  کيسه نارنجي تاج دندان رويش نيافته را در استخوان فک دربرگرفته است که بعد از رويش دندان به داخل حفره دهان از بين مي رود . اگر دندان رويش نيابد ممکن است بزرگ شدن و تبديل به کيست گردد . کيست ها تدريجاً بزرگ شده و سبب تخريب و تضعيف استخوان و مشکلات بعدي مي گردند .

۶ - درد ؛ يک دندان عقل نهفته مي تواند ايجاد دردهاي با علت نامشخص و منتشر به نواحي سروگردن نمايد .

۷ - حرکت دنداني : اعتقادي وجود دارد که ممکن است فشار ناشي از اين دندانها سبب بي نظمي در رديف دندانها شود که از نظر علمي ثابت شده نمي باشد .

دندانهاي عقل نهفته را چه بايد کرد ؟

اگر دندانپزشک تشخيص دهد که دنداني قادر به رويش نمي باشد ، بايد آن را کشيد .

زمان مناسب درآوردن آنها چه موقع مي باشد ؟

اين دندانها تا جايي که قادر به رويش باشند ، بطرف سطح حرکت مي کنند و معمولاً در سطح پشتي دندانهاي آسياي بزرگ دوم گير مي افتند و جلوتر نمي روند . اين حالت معمولاً در سنين ۱۶ تا ۱۷ سالگي اتفاق افتاده و بهترين زمان براي دراوردن آنهاست . در اين سن به دليل وجود کيسه رويشي بزرگي که تاج دندان را در برگرفته و همچنين به اين علت که ريشه دندان هنوز رشد نکرده و کوتاه مي باشد ، کشيدن آنها را آسان مي کند ، ضمن اينکه از بروز عوارض فوق الذکر و عوارض حين جراحي نيز پيشگيري مي شود . بيحسي موقت ؛ در بعضي دندانها با ريشه هاي کامل شده ، مجاور کانال عصبي بوده و کشيدن دندان ممکن است باعث بيحسي کوتاه مدت و گاهاً طولاني بشود .  سينوس فک بالا يک حفره بزرگ و طبيعي است . بر اثر شکل گيري و طويل شدن ريشه دندان عقل بالا ، ممکن است مجاورت ريشه با سينوس خيلي نزديک شده و در حين کشيدن دندان حفره سينوس بازشده و يا عفوني مي گردد .

درآوردن ديرتر دندانهاي عقل تا سنين بالاتر و سالمندي چه مشکلاتي دارد ؟

موکول نمودن درآوردن دندانهاي عقل به سنين سالمندي ممکن است مشکلات ذيل را به همراه داشته باشد :

با افزايش سن ريشه ها قطورتر شده و ممکن است کشيدن دندان را سخت تر کند .

التيام ضعيف تر بعد از کشيدن دندان

پوسيدگي دندانهاي مجاور

احتمال فک جوش شدن دندان

احتمال شکسته شدن استخوان در افراد پير در حين جراحي و درآوردن دندان

کاهش تحمل بيمار به دليل شرايط سني و درمانهاي پزشکي از قبيل مصرف داروهاي قلبي ، ريوي و ...

 

 

|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4


رابطه رنگ ادرار با تغذيه، بيماريها و عوامل محيط زيست
15 / 8 / 1391 ساعت 5:49 | بازدید : 5523 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

سموم موجود در داروها، مواد غذايي، سيگار و الكل و غيره همچنين حاصل سوخت و ساز بدن از طريق ادرار دفع ميشوند. معمولا رنگ طبيعي ادرار زرد روشن است و تغيير رنگ ادرار ميتواند نشانگر نوع تغذيه، عفونت ها و بسياري از عوامل محيط زيست باشد.
در طب سنتي كشورهاي مختلف دنيا، مخصوصا ايران بيماريها را به وسيله تغيير رنگ و شكل و ظاهر بعضي از اعضاء بدن مانند زبان، ناخن ها، پلك چشم و حتي رنگ ادرار تشخيص ميدادند و هنوز درصد بالايي از پزشكان، مخصوصا در كشورهاي جهان سوم و در حال رشد به اين روش هاي تشخيص اوليه اعتقاد دارند.
در زير به چند نمونه رنگ ادرار و رابطه آن با تغذيه، دارو و بعضي از عوامل محيط زيست اشاره ميشود.
1ــ ادرار شفاف و بي رنگ: نمودار مصرف زياد مايعات، ناراحتيهاي كبدي مانند هپاتيت و ويروس و سيروز كبد(سفت و چوبي شدن كبد) است.
2ــ ادرار زرد براق: اين رنگ نشانگر مصرف ويتامين مصنوعي است
3ــ ادرار زرد تيره يا طلايي: مصرف نكردن مايعات و تشنگي باعث تغيير رنگ طبيعي ادرار شده و به آن رنگ زرد تيره ميدهد.
4ــ ادرار قرمز رنگ: ادرار قرمز رنگ نشانگر وجود خون در ادرار بوده و يا امكان وجود سرطان كليه، مثانه يا مجاري كليوي را پيشنهاد ميكند. البته بعضي از مواد غذايي مانند لبو و توت فرنگي و همچنين غذايي كه با رنگ مصنوعي رنگ شده ميتوانند رنگ قرمز به ادرار بدهند. البته فقط درصدي از افرادي كه مثلا لبو يا توت فرنگي ميخورند، رنگ قرمز در ادرارشان ديده ميشود زيرا در اين دسته از افراد رنگ مورد بحث از جدار سلولهاي كليه آنها عبور ميكند و در درصد بالايي هم چنين نخواهد شد.
بعضي از ملين ها هم ميتوانند به ادرار رنگ قرمز بدهند.
5ــ ادرار نارنجي رنگ: بعضي از داروها مانند
Warfarin كه براي درمان ضايعات خوني مصرف ميشود، رنگ هاي شيميايي افزاينده غذايي و همچنين تشنگي و مصرف نكردن مايعات كافي ميتوانند رنگ نارنجي به ادرار بدهند.

6ــ ادرار آبي يا سبز رنگ: عوارض جانبي بعضي از داروها را ميتوان از طريق تغيير رنگ ادرار از زرد روشن به آبي يا سبز ثابت نمود. البته بعضي از رنگهاي شيميايي و بعضي از غذاها مانند اسپاراگوس ميتوانند رنگ هاي غيرطبيعي مانند آبي و سبز به ادرار بدهند.
7ــ ادرار رنگ چاي يا قهوه اي پررنگ: بيماريهاي كبدي، عوارض جانبي بعضي از داروها، وجود خون در ادرار و بعضي از رنگهاي شيميايي كه در صنعت غذا سازي استفاده ميشوند چنين رنگي به ادرار ميدهند.
8ــ ادرار تيره رنگ و گل آلود: بعضي از عفونت هاي مجاري ادراري و وجود سنگ كليه ميتوانند به ادرار رنگ تيره رنگ و گل آلود بدهند. اگر اينگونه علائم با درد ناحيه كليه يا مثانه همراه باشد بايد فورا به پزشك مراجعه نمود.
به طور كلي پس از مشاهده رنگ غيرطبيعي ادرار بايد دقت نمود كه در چند ساعت گذشته چه نوع غذايي مصرف شده و آيا در اين غذا رنگهاي طبيعي (مانند رنگ چغندر) و يا رنگ مصنوعي (بعضي از نوشابه ها) وجود داشته و يا به علت كمي مصرف آب بوده است. در ضمن نبايد فراموش كرد كه رنگ غيرطبيعي كه با هيچكدام از اين عوامل رابطه نداشته باشد بايد ريشه بيماري و عفونت يا سنگ مجاري ادراري داشته باشد. به همين جهت نبايد‌ اين علائم را كه چند روزي ثابت مانده و يا افزايش يافته سرسري گرفت زيرا ممكن است نشانگر عوارضي باشد كه نياز به تشخيص و درمان دارد

|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


ایران در آمریکای لاتین؛ مقاومت «ببرهای نترس» در برابر سناریوی جهانی!
14 / 8 / 1391 ساعت 4:22 | بازدید : 5568 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

ژرمن ووخل

(دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک – دانشگاه توکیو / فعال سیاسی فرهنگی شیلیایی )

یک روز قبل از انتخابات سال ۲۰۰۹ ایران تماسی از «بی‌بی‌سی» با دفتر کارم در توکیو داشتم. آن‌ها از من می‌خواستند که در برنامه‌ای در رادیوی جهانی بی‌بی‌سی به عنوان یک حامی سرسخت انقلاب اسلامی حضور داشته باشم. من آگاه بودم که نیت آن‌ها از این امر القای این مطلب به مخاطبان خود بود که آن‌ها از دیدگاه‌ها و نظرات متفاوت در برنامه‌های خود استفاده می‌کنند. علیرغم عدم صلاحیت آشکار آن‌ها در مورد این موضوع آن را قبول کردم‌، چیزی که مشکوک بود این بود که آ‌ن‌ها به طور مطلقا غیرعادی در پنل برنامه‌ی خود موضوعی که من برای آن برنامه ریزی کرده بودم را گنجانده بودند.
بنا بر برنامه ریزی‌ای که داشتم به موفقیت‌های جمهوری اسلامی در برقراری روابط با منطقه‌ای دور از موقعیت جغرافیایی آن اشاره کردم تا این‌که در نهایت مجری برنامه خشمگینانه صحبت مرا قطع کرد و با یک زوج دستچین شده به اسم آرش و آرزو از تهران ارتباط برقرار نمود‌. قطع ارتباط من توسط تهیه کننده‌ی برنامه برخلاف وعده‌ی اولیه داده شده نشان دهنده چه امری است‌؟ چه چیزی آن‌ها را این‌گونه ترسانده بود‌؟

واکنش بی‌بی‌سی نسبت به گفته‌های من در پشتیبانی از ایران به دلیل روابط مثبت خود با آمریکای لاتین چندان عجیب هم نبود. در ژانویه همان سال‌، وزیر دفاع آمریکا‌، «رابرت گیتس»، نگرانی خود را از حضور ایران در حیاط خلوت سابق آمریکا با بیان این جمله که «از حضور ایران در آمریکای لاتین بیشتر از حضور روس‌ها در این منطقه هراس دارد» اعلام کرد. اواخر همان سال وزیر خارجه هیلاری کلینتون با بیانی تهدید آمیز گفت‌‌: «اگر کشورهای آمریکای لاتین می‌خواهند روابط صمیمی با ایران داشته باشد‌، باید به عواقب آن نیز که ممکن است متوجه آن‌ها شود فکر کنند. ما امیدواریم آن‌ها در این روابط تجدید نظر کنند.»

|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


زولپیدم Zolpidem
13 / 8 / 1391 ساعت 3:0 | بازدید : 5208 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )
نام ژنریک:Zolpidem
نام تجاری: Ambien, Ambien CR


مکانیسم عمل

گیرنده‌های گابا (GABA) از واحدهایی مانند ۶-۱ αتشکیل شده‌است. زولپیدم تمایل زیادی برای اتصال به زیر واحد ۱ αدارد؛ در حالی‌که تمایل اتصال آن به ۲ α و ۳ α ده برابر کمتر است و به زیر واحد ۵ αتقریباً متصل نمی‌شود. گیرنده‌های گابایی که دارای زیر واحد ۱ αباشند، امگا یک و گروهی که زیر گروه‌های ۶-۲ α دارند؛ امگا دو می‌نامند. گیرنده‌های امگا یک در مغز و گیرنده‌های امگا دو در نخاع یافت می‌شوند. زولپیدم تمایل زیادی برای اتصال به گیرنده‌های گابای موجود در مغز دارد و مانند بسیاری از ساختارهای مشابه بنزودیازپینی تمایلی برای اتصال به ۴ αو ۶ αندارد. به دلیل اتصال اختصاصی زولپیدم به گیرنده‌ها، این دارو دارای اثر تسکین‌دهی، شل‌کنندگی عضلانی و نیز ضد تشنجی ضعیفی است. اما داروی خواب‌آور موثری می‌باشد و سبب افزایش خواب با امواج کوتاه می‌شود؛ اما در مرحله دوم خواب تغییری ایجاد نمی‌کند.

طبقه ی درمانی 

زولپیدم یک داروی مسکن و خواب آور است. این دارو باعث تعادل مواد شیمیایی موجود در مغز می شود که با عدم تعادلشان عامل ایجاد بی خوابی هستند.
زولپیدم برای درمان بی خوابی تجویز می شود. Ambien برای درمان و رفع مشکلات به خواب رفتن و شروع خواب و Ambien CR برای درمان مشکلات تداوم خواب ، تجویز می شود.
زولپیدم موارد مصرف دیگری نیز بنا به تشخیص پزشک دارد.

راهنمایی های کلی

زولپیدم باعث به خواب رفتنتان می شود. هرگز این دارو را در ساعات معمول بیداریتان مصرف نکنید مگر این که تصمیم داشته باشد 7 تا 8 ساعت را کاملا بخوابید. برخی از افراد در زمان مصرف زولپیدم فعالیت هایی نظیر رانندگی، غذا خوردن یا مکالمه با تلفن را به یاد نمی آورده اند. اگر این اتفاق برای شما پیش آمد، مصرف دارو را متوقف کنید و موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید. در صورت بروز واکنش های آلرژیک، مصرف دارو را متوقف کنید. قرص زولپیدم حاوی لاکتوز ( قند شیر ) است. در صورت حساسیت به لاکتوز از مصرف این قرص اجتناب کنید. اگر شما هریک از شرایط زیر را دارید قبل از مصرف زولپیدم پزشک معالجتان را مطلع کنید.

- بیماری های کلیوی و کبدی
- بیماری های ریوی مانند آسم، برونشیت، آمفیزم یا انسداد ریوی مزمن
- آپنه خواب (وقفه های تنفسی هنگام خواب)
- میاستنی گراو ( Myasthenia gravis )
- سابقه افسردگی، اختلالات روانی و سابقه داشتن افکار خودکشی
- سابقه اعتیاد دارویی و سوء مصرف الکل


مصرف در دوران بارداری

این دارو در گروه C قرار می گیرد و می تواند باعث صدمه به جنین شود. در صورت بارداری و یا تصمیم برای باردار شدن با پزشک معالجتان مشورت کنید.

مصرف در دوران شیردهی

زولپیدم می تواند وارد جریان خون بشود. اگر کودکتان از شیر خودتان تغذیه می کند برای مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید.



راهنمای مصرف

زمین خوردن و افتادن های ناگهانی و غیرمترقبه در میان افراد مسنی که این دارو را مصرف می کنند بیش از سایر گروه های سنی است. در زمان مصرف این دارو احتیاط کنید که دچار صدمات و حوادث ناگهانی نشوید.
مصرف دارو در افراد زیر 18 سال ممنوع است.
این دارو را از داروخانه های معتبر خریداری کنید و آن را از طریق اینترنت و فروشندگان غیرمجاز تهیه نکنید.
دارو را طبق نسخه پزشکتان مصرف کنید. از مصرف دارو بیش از میزان تجویز شده و برای مدت زمانی طولانی تر اجتناب کنید. به منظور گرفتن تاثیرات مطلوب و اجتناب از تاثیرات نامطلوب و عوارض دارویی، دارو را طبق دستور پزشکتان مصرف نمایید.
در ساعات قبل از شب از مصرف زولپیدم خودداری کنید مگر این که بخواهید به مدت 7 تا 8 ساعت کاملا بخوابید.
زولپیدم را با لیوانی پر از آب میل نمایید.
از مصرف Ambien CR همراه با یا بعد از وعده های غذایی خودداری کنید.
بعد از گذشت 7 تا 10 شب از شروع درمان در صورت عدم بهبود بی خوابیتان و یا وخیم تر شدن آن موضوع را سریعا با پزشک معالجتان در میان بگذارید.
مصرف دارو را بدون توصیه پزشک بیش از 4 یا 5 هفته ادامه ندهید.
مصرف دارو را به صورت یکباره قطع نکنید زیرا باعث بروز نشانه های ترک دارو در شما می شود. قطع مصرف را زیر نظر پزشک و به صورت تدریجی آغاز کنید. نشانگان ترک شامل تغییر رفتار، درد معده، گرفتگی عضلات، تهوع، استفراغ، تعریق، اضطراب، ترس و دلهره، لرزش و تشنج می باشد.
نشانگان بی خوابی ممکن است پس از قطع مصرف دارو عود و بازگشت داشته باشد و حتی شدیدتر از زمان قبل از درمان به نظر برسد. اگر پس از گذشت چند شب وضعیتتان بهبود نیافت موضوع را با پزشک معالجتان در میان بگذارید.
از شکستن، جویدن و خرد کردن قرص های آهسته رهش خودداری کنید. قرص را به صورت کامل ببلعید. زیرا ساختار دارو طوری است که باید به آرامی در بدن رها شود و شکستن آن باعث رها شدن سریع آن در بدن می شود.
زولپیدم را در دمای معمولی اتاق دور از حرارت و رطوبت نگهداری کنید.


فراموش کردن دوز مصرفی

از آنجایی که زولپیدم به مقدار نیاز و معمولا در یک دوز مصرف می شود ممکن است به برنامه ای برای مصرف این دارو نیاز نداشته باشید. اگر شما 7 یا 8 ساعت کامل وقت برای خوابیدن ندارید این دارو را مصرف نکنید و از دو برابر کردن دارو خودداری کنید.


مسمومیت با دوزهای بیش از اندازه

در صورت مصرف زیاد دارو سریعا در پی دریافت مراقبت های پزشکی اورژانسی برآیید. مصرف مقادیر زیادی از زولپیدم می تواند مهلک وکشنده باشد مخصوصا اگر با سایر داروهای خواب آور توام شود. خواب آلودگی، آشفتگی، تنفس سطحی، احساس سبکی در سر، ضعف و بیحالی و اغما از نشانه های مصرف دوزهای بیش از اندازه است.


تحمل، وابستگی و علائم قطع مصرف

استفاده از زولپیدم در برخی افراد سبب ایجاد تحمل می‌شود. قطع دارو می‌تواند سبب بروز دلیریوم، تشنج و یا عوارض جانبی دیگر شود؛ به ویژه اگر به مدت طولانی و با دوز بیش از حد توصیه شده مصرف شده باشد. در افرادی که وابستگی فیزیکی و یا تحمل به زولپیدم ایجاد شده باشد، دارو را باید به تدریج و در طی ماه‌ها قطع کرد تا احتمال بروز عوارض جانبی کاهش پیدا کند. احتمال بروز وابستگی فیزیکی و نیز سوء مصرف در افراد الکلی بیشتر است. تجویز زولپیدم برای افراد الکلی، کسانی که سابقه سوء مصرف دارو دارند و نیز افراد دارای سابقه وابستگی به داروهای خواب‌آور و یا آرام‌بخش، باید با احتیاط همراه باشد.


موارد احتیاط

مصرف این دارو باعث اختلال در واکنش ها و تفکر می شود. ممکن است در هنگام مصرف این دارو در زمان صبح نیز احساس خواب آلودگی کنید. در هنگام رانندگی، کار با ماشین آلات و سایر کارهایی که مستلزم هوشیاری هستند احتیاط کنید. در هنگام مسافرت از مصرف این دارو اجتناب کنید. ممکن است شما در ساعاتی که هنوز احساس خواب آلودگی می کنید از خواب بیدار شوید. فراموشی اغلب در میان مصرف کنندگانی شایع است که 7 تا 8 ساعت را به صورت کامل نخوابیده اند. در زمان مصرف دارو از نوشیدن الکل خودداری کنید ممکن است الکل باعث تشدید برخی از عوارض زولپیدم شود.

سوء مصرف 

احتمال سوء مصرف زولپیدم توسط افراد وجود دارد. استفاده از دارو برای سرگرمی به دنبال استفاده طولانی‌مدت از دارو علی‌رغم منع مصرف آن و یا به دنبال استفاده از دوزهای بالای زولپیدم رواج می‌یابد. زمانی که فرد بدون تجویز پزشک اقدام به استفاده طولانی مدت از زولپیدم می‌کند، احتمال افزایش وابستگی و سوء مصرف افزایش پیدا می‌کند. تحمل به دارو زمانی اتفاق می‌افتد که فرد دارو را از راهی غیر از روش توصیه شده (مانند تزریق) مصرف کند و یا دارو را برای غیر اهداف درمانی مورد استفاده قرار دهد. سوء مصرف در افرادی که به سایر داروها وابستگی دارند، بیشتر اتفاق می‌افتد؛ اگرچه این نظریه کاملاً دقیق نیست و احتمال بروز وابستگی و سوء مصرف در افراد بدون سابقه نیز وجود دارد. در افرادی که سابقه وابستگی طولانی مدت دارند، احتمال بروز علایم قطع مصرف دارو، مانند تشنج، بیشتر وجود دارد. استفاده از موادی مانند الکل و یا حشیش، همراه با زولپیدم توصیه نمی‌شود.

استفاده بیش از حد

نشانه‌هایی که در اثر استفاده بیش از حد از زولپیدم بروز می‌کنند عبارتند از: افزایش سداسیون، مردمک سوزنی، دپرسیون تنفسی، کما و گاهی مرگ. در صورت استفاده هم‌زمان از الکل، مواد مخدر و نیز CNS-depressant احتمال تشدید عوارض وجود دارد.


عوارض جانبی

ممکن است مصرف این دارو باعث بروز واکنش های آلرژیک شود. در صورت بروز واکنش های آلرژیک و حساسیت دارویی نسبت به این دارو ، مصرف دارو را متوقف کنید و سریعا در پی دریافت کمک های اورژانسی پزشکی برآیید. عمده ترین نشانه های حساسیت دارویی عبارتند از:
کهیر، مشکلات تنفسی، تورم صورت، لبها، زبان و گلو
خلق افسرده، افکار آسیب رساندن به خویشتن
افکار غیرمعمول، رفتارهای پرخطر، عدم ترس از موقعیت های آسیب رسان
اضطراب، پرخاشگری، احساس تنش
توهم، گیجی، تغییر در شخصیت
عوارض خفیف تر شامل موارد زیر می شود:
خواب آلودگی روز، گیجی، خستگی و احساس سبکی در سر
فراموشی
رویاهای غیرمعمول
تهوع و یبوست
آبریزش بینی و گلودرد
تاری دید
سردرد، دردهای عضلانی
عوارض دیگری غیر از موارد ذکر شده نیز ممکن است در اثر مصرف دارو ایجاد شود. در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرمعمول و ناراحت کننده پزشک معالجتان را در جریان بگذارید.


تداخلات دارویی

در صورت مصرف داروهایی که سبب ایجاد خواب آلودگی می شوند مقادیر کمتری از داروی زولپیدم مصرف کنید و پزشکتان را مطلع کنید. این داروها عبارتند از: داروهای سرماخوردگی، داروهای ضددرد، داروهای ضد اضطراب و افسردگی و...
داروهای زیر در فارماکوکینتیک زولپیدم تداخل ایجاد می‌کنند: کلرپرومازین، سایمتیدین، فلوکونازول، ایمی‌پرامین، ایتراکونازول، کتوکونازول، ریفامپیسین، ریتوناویر. احتمال بروز تداخل بین زولپیدم و کاربامازپین و فنی‌توئین وجود دارد اگرچه هنوز دلایل قطعی برای این نظریه وجود ندارد.
داروهای ضدافسردگی مانند: ایمی پرامین، سرتالین
فهرست تداخلات دارویی کامل نیست و امکان تداخل داروهای دیگری نیز در عملکرد این دارو وجود دارد. در مورد تمامی داروهای مصرفی تجویز شده و داروهای خارج از نسخه تان با پزشک مشورت کنید. این موارد شامل ویتامین ها، املاح، محصولات گیاهی و سایر داروهایی که برای سایر بیماری هایتان مصرف می کنید، می شود.
هرگز مصرف داروی جدیدی را بدون مشورت با پزشک معالجتان شروع نکنید.







|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


نیستی
13 / 8 / 1391 ساعت 3:0 | بازدید : 6057 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )
نیستی دارم دق می کنم نیستی دارم می پوسم
عکساتو من یکی یکی بر می دارم میبوسم
پیرهن یادگاری تو هر شب دارم بو می کنم
برای برگشتن تو به آسمون رو می کنم

نیستی دارم دق می کنم ، نیستی دارم می پوسم
عکساتو من دونه دونه بر میدارم میبوسم
از خدا میخوام دوباره تورو ببینم رو به روم
قسم به اشک حسرتم فقط همینه آرزوم

نیستی دارم دق می کنم ، نیستی دارم می پوسم
عکساتو من دونه دونه بر می دارم میبوسم
یه عالمه گل میارم همه رو پرپر می کنم
هر شب دارم همینجوری با تنهایی سر می کنم

تموم اشکام هدیه ی نبودنت کنار من
نمیدونی چی میگذره به قلب بی قرار من
وای که چقدر سخته برام ثانیه ها بدون تو
دلم می خواد باز ببینم چشمای مهربونتو

نیستی دارم دق می کنم ، نیستی دارم می پوسم
عکساتو من دونه دونه بر می دارم میبوسم

نیستی دارم دق می کنم ، نیستی دارم می پوسم
عکساتو من دونه دونه بر میدارم میبوسم
یه عالمه گل میارم همه رو پرپر می کنم
هر شب دارم همینجوری با تنهایی سر می کنم ...


** فقط برای دل خودم و همه ی عاشقان عالم !!!


|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


یک مطلب جالب !
13 / 8 / 1391 ساعت 3:0 | بازدید : 5065 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )
چرا همیشه مردم از کسایی که در صحبتشون بیش از 100% میگویند تعجب میکنند؟
ما همه در وضعیتی قرار میگیریم که میخواهیم بیش از 100% درصد باشد.
چطور میتوانیم به 101 درصد برسیم؟

اگر:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

را به این شکل در نظر بگیریم:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26


اگر( کار سخت):

H- A- R- D- W- O- R- K
8+ 1+18+4+23+15+18+11=98%درصد




و(دانش):
K- N- O- W- L- E- D- G- E
11+ 14+ 15+ 23+ 12+ 5+ 4+ 7+ 5=96%درصد


اما (روش و رفتار):
A- T- T- I- T- U- D- E
1+ 20+ 20+ 9+ 20+ 21+ 4+ 5=100%درصد



(عشق خداوند):
L- O-V-E-O-F-G-O-D
12+ 15+ 22+ 5+ 15+ 6+ 7+ 15+ 4=101%درصد


وقتی کار سخت ، دانش و معرفت میخواهند به تو نزدیک شوند ، درون تو این حالت و رفتار را به وجود میآورند که عشق خداوند است که میخواهد تو را در بالاترینها قرار دهد.

|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


کلرودیازپوکساید + یک سبد میوه !
13 / 8 / 1391 ساعت 3:0 | بازدید : 5702 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

علف باش ، رشد کن ... حتی آنگاه که لگد شده ای ( باغ ژاپنی )

بعد یه مدت تصمیم گرفتم دوباره بنویسم ... هر از گاهی که سر میزدم اینجا اکثرا سرچ هایی که کرده بودن درباره ی کلرودیازپوکساید بود ... چراشو نمی دونم ؟! یعنی انقدر مردم اضطراب دارن و به اصطلاح بی اعصاب شدن ؟؟!
خب من در باره ی کاربرد و ... دارو مینویسم اما دوستان هیچ وقت به وبلاگها اعتماد نکنید ... قرار نیست که ما سرخود دارو مصرف کنیم یا اینکه حتی خودمون وقتی می بینیم دچار هرگونه عارضه ای شدیم برای خودمون دارو تجویز کنیم ...

کلرودیازپوکساید ( chlorodiazpoxide ) 

کاربرد : این دارو برای درمان اضطراب و عوارض ناشی از ترک الکل به کار میرود .
اشکال : به صورت قرص 5 و 10 میلی گرمی موجود است .
میزان مصرف : 1 تا 2 قرص روزانه .
عوارض : سردرد ، اختلال فکری ، احتباس ادرار ، مشکلات گوارشی ، مشکلات تنفسی ، خشکی دهان ، یبوست ، اختلال در عملکرد کبد و خواب آلودگی .

این از این .... امروز داشتم خواص میوه ها رو میخوندم به خصوص یک سری از میوه هایی که برای اعصاب خوبن مثل :

آلبالو
ازگیل
آووکادو برای درمان پارکینسون
روغن بادام برای درمان بی خوابی
بادام زمینی جلوگیری از فراموشی ( آلزایمر )
جوشانده ی برگ درخت به برای درمان بیخوابی
جوشانده ی برگ پرتقال با وست نارنج برای درمان بیخوابی و تپش قلب 
پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
پرتقال دارای فولات است که بهمراه قرصهای اسید فولیک به پیشگیری از بروز بسته نشدن لوله عصبی در جنین کمک میکند . لذا به مادران باردار منابع اسید فولیک از جمله پرتقال توصیه میشود .
پسته باعث عملکرد درست مغزمیشود و شخص را آرام میکند .
بو کردن آب پیاز برای به هوش آمدن فردی که سست یا بیهوش بوده و همچنین برای رفع تشنج ، بسیار مفید است .
چای سبز برای درمان و پیشگیری از بیماری ms و همچنین آرام بخش و ترفیع کننده ی استرس
چای ریحان برای رفع بی خوابی

نقل از کتاب british medical book about fruits & vegetables

بازم وقت شد مینویسم و میذارم ... :)


|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نظر سنجی

بنظرشماكدام يك ازشهرهاي كردنشين زيربيشترهدف تهاجم فرهنكي قراركرفته است؟

آرشیو مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان kurdnews و آدرس kordstan.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را د




آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 5108
:: کل نظرات : 151

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 47

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 2946
:: باردید دیروز : 9540
:: بازدید هفته : 12486
:: بازدید ماه : 158917
:: بازدید سال : 987941
:: بازدید کلی : 7137048